Πρώτες Βοήθειες

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στους νέους εθελοντές σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του ΕRC (ευρωπαικό συμβούλιο αναζωογόνησης). Πιστοποίηση των νέων εθελοντών που παρακολουθούν το τρίμηνο βασικό σχολείο εκπαίδευσης κάθε χρόνο. Εργαστήρια πρώτων βοηθειών κάθε δίμηνο στην έδρα της ομάδας με στόχο την συνεχή επικαιροποίηση των γνώσεων των εθελοντών μας. Η ομάδα διαθέτει προπλάσματα Ά βοηθειών και εκπαιδευτικό αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για την καλύτερη εκπαίδευση των μελών μας.

Διοργανώνονται από το σωματείο μας σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε σχολεία ,πολίτες όπως και σε διάφορους φορείς και συλλόγους. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης στους ενήλικες συμμετέχοντες.

Αναλαμβάνουμε υγειονομικές καλύψεις αθλητικών διοργανώσεων περιβαλλοντικών δράσεων, πολιτιστικών φεστιβάλ.
Η ομάδα διαθέτει αυτοκίνητο μεταφοράς εθελοντών, πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία πρώτων βοηθειών όπως και φορεία μεταφοράς ασθενών καθώς και σκληρή σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία. Επίσης διαθέτει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή AED. Ο σύλλογος μας έχει σαν στόχο την πρόληψη γιαυτό εστιάζει στην εκπαίδευση των εθελοντών για να είναι σε θέση κάθε στιγμή να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Συμμετέχουμε ενεργά σε εθελοντικές αιμοδοσίες. Συνεργαζόμαστε με τον “Αιματοκρίτη” τον Παγκρήτιο σύνδεσμο εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος. Συνδράμουμε σε ενημερωτικές δράσεις πολιτών με στόχο της συλλογή αρκετών μονάδων αίματος σε κάθε αιμοδοσία.