Ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα: «Πρόγραμμα Ελάττωσης Σεισμικού Κινδύνου και Λήψη Μέτρων Προστασίας Σεισμικών Φαινομένων στην Περιφέρεια Κρήτης»
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Πρόγραμμα Ελάττωσης Σεισμικού Κινδύνου και Λήψη Μέτρων Προστασίας Σεισμικών Φαινομένων στην Περιφέρεια Κρήτης».
Σκοπός της ημερίδας ήταν η σωστή προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Περιφέρεια Κρήτης έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τα προβλήματα που προκαλούνται από μια έντονη σεισμική δραστηριότητα. Επίσης, βασική επιδίωξη της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση των στελεχών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες που απαιτούνται με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, μια διαδικασία που προϋποθέτει και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
Επιδίωξη της ημερίδας ήταν η προώθηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας των ιδεών και της οπτικής του κάθε φορέα που συμβάλλει στο έργο της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, από την ακαδημαϊκή κοινότητα μέχρι τους εθελοντές και από τους φορείς του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης έως τα Σώματα Ασφαλείας και τους Ειδικούς Επιστήμονες.
Στην ημερίδα συμμετείχαν: ο κος Φοίβος Θεοδώρου Γενικός Διευθυντής Συντονισμού του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κος Ευθύμιος Λέκκας, ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κος Άκης Τσελέντης, ο κος Χαράλαμπος Φασουλάς Έφορος Γεωλογικών Συλλόγων Μ.Φ.Ι.Κ ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης, από τη Δημοκρατία της Κύπρου ο κος Παναγιώτης Λιασίδης Τμηματάρχης Α’ Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, ο κος Λεονταράκης Γιάννης Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Π.Κ., ο κος Επιτροπάκης Σπυρίδων Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Κ. Msc Κοινωνικής Εργασίας, η κυρία Πλουμίδη Έλένη Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Π.Κ., ο κος Παραβολιδάκης Εμμανουήλ Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, η κυρία Ερμιόνη Γιαλύτη Γεωλόγος- Γεωτεχνικός Msc – Ειδική Σύμβουλος Περιφερειάρχη και ο Διοικητής της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Αντιπύραρχος Σταύρος Καλογιαννάκης. Επίσης, στο τέλος της ημερίδας έγινε βράβευση Κοινωνικών Δομών και Εθελοντικών Ομάδων για την αρωγή βοήθειας που προσέφεραν σε σεισμόπληκτες περιοχές.